Opleidingen in Westerse, Vedische en Birmaanse Astrologie  

Je Ware Natuur

Niets is alles
Alles is niets.

De zoeker
verschijnt in het Ene

Als je nergens over nadenkt
ben je alles.

Jij bent het oneindige
buiten tijd en ruimte

Jij bent niet de gedachte
maar datgene waarbinnen alles oprijst.

Er zijn slechts verschijningen die opkomen en weggaan. 

Tegen een achtergrond van stilte

die stilte is wie je bent.

DE VRIJE WIL BESTAAT NIET

De Amsterdamse hoogleraar en hersenonderzoeker Victor Lamme heeft laten zien dat het bestaan van een afzonderlijk 'ik' dat zelfstandig beslissingen neemt een illusie is. 

Het 'ik' denkt niet. Gedachten ontstaan spontaan via het brein.

Het 'ik' beslist niet. Wanneer het 'ik' zich bewust wordt van het moeten nemen van een beslissing is de beslissing door het brein allang genomen.

Het 'ik' voelt niet, gevoelens ontstaan spontaan.

Het 'ik' wordt niet geboren, leeft niet en gaat niet dood. Dat gebeurt allemaal spontaan.

 

Het 'ik' doet niets, maar denkt dat het van alles doet. Dit is de kern van het menselijk lijden. Hieruit ontstaat schuld en spijt.


Maar schuld en spijt zijn niet terecht. Dingen hebben niet anders kunnen gebeuren als ze zijn gebeurd. Het 'leven' doet alles.


Het leven ontvouwt zich spontaan. Het is een drie dimensionale show en jij kunt ervan genieten. Zowel van de moeilijke als de makkelijke momenten. Jij bent het leven zelf, waarbinnen alles plaatsvindt.

 

DE DROOM

In een droom identificeer je je met een ik figuur. Je voelt wat de Ik figuur voelt, je denkt wat de ik figuur denkt. Daarnaast zie je andere figuren. Die lijken anders te zijn dan jij. Toch zijn ze allemaal creaties van jouw geest.
In het "echte leven" identificeer je je met een ik figuur. Je voelt wat de Ik figuur voelt, je denkt wat de ik figuur denkt. Daarnaast zie je andere figuren. Die lijken anders te zijn dan jij. Toch zijn ze allemaal creaties van bewustzijn en dat is wie jij echt bent.

Als je een computerwereld binnen gaat (een virtuele wereld bijv. een game) dan lijk je een wereld van vormen binnen te gaan, maar het is slechts een collectie computer codes bestaande uit reeksen nullen en enen.

In deze wereld lijk je in een wereld van gescheiden vormen te leven, maar er bestaat slechts energie die op een bepaalde manier vibreert.

Je bent een golfje in de zee van energie.     

DE GEDACHTE 'IK DOE'

Benjamin Libet en Daniel Wegner hebben boeiend onderzoek verricht over wat er in de hersenen gebeurt als het ik denkt een besluit te nemen.  

Wat we zouden verwachten is dat er eerst sprake is van een gedachte om iets te doen, dan van een impuls om dat te doen en vervolgens van een actie.

Echter uit het hersenonderzoek van Libet en Wegner blijkt dat er sprake is van een impuls (I) om iets te doen, waaruit zowel een gedachte "ik doe iets" (G) ontstaat als een actie (A).

We nemen niet de impuls (I) waar, maar wel de gedachte (G) en de actie (A).

Omdat de gedachte (G) in tijd meestal voor de actie plaatsvindt wordt de indruk gewekt dat 'ik iets doe'.

Soms vindt de actie voor de gedachte plaats. Bijv. bij een onverwachte situatie in het verkeer gebeurt eerst de actie en pas achteraf ontstaat de gedachte "ik heb dit gedaan."  

Omdat we de oorspronkelijke impuls I niet kunnen waarnemen, maar G en A wel denken we dat wij het doen, maar dat is een illusie.

Dingen gebeuren en alles wat het ik doet is zich iets toe-eigenen wat simpelweg gebeurt.

De denkbeweging van het zich iets toe-eigenen is het ego. Het ego bestaat niet werkelijk. Het is slechts een beweging van het denken (G) die zich een reeks van gedachten, gevoelens, ideeŽn en acties toe-eigent welke spontaan opkomen en gebeuren (A).

Er is geen sprake van een 'mannetje of vrouwtje in de machine (hersenpan)', maar slechts van een reeks gedachten die zich datgene wat spontaan gebeurt toe-eigenen.

Deze onderzoeken worden besproken in mijn boek 'Jij bestaat niet'.

Als je op onderstaande afbeelding klikt krijg je informatie over hoe mijn boek over non dualiteit te bestellen.

 


Opleidingen in Westerse, Vedische en Birmaanse Astrologie  Consulten voor de analyse van je Westerse en Vedische horoscoop

Wetenschap en spiritualiteit 

Het Ene

Advaita: De leer van Eenheid

Astrologie en Advaita

©  copyright Dirah Academie Internationaal roeland@dirah.nl

Andere pagina's van deze site:

Westerse AstrologieSchriftelijke en Email Cursussen Astrologie , Beroepsopleiding Astrologie , Indiase, Vedische Astrologie , Tibetaanse Astrologie , Birmaanse Astrologie: Mahabote , Balinese Astrologie , Uitgeverij , Gedichten , Software voor Vedische Astrologie , Astronomie voor Astrologen , Enneagram, Astrologie en de Horoscoop , De Maan in de Astrologie, De Indiase Maandierenriem , Ayurveda en de Vedische horoscoop